Från småskaligt på Gotland till ut i världen

Hur ska man göra för att synas och höras med små medel? Grundarna av Gotlandschips, Oliver och Emelie Lundberg, kommer till Varumärkesdagen 2024 för att prata om hur det är att etablera en fossilfri chipsfabrik på Sveriges kändaste ö. De kommer att berätta om resan som har tagit dem ut i världen och hur man använder försäljning som marknadsföring. Vi sköt i väg några snabba frågor till Oliver och Emelie inför konferensen den 18 januari i Stockholm.

Vad kommer ni att prata om på Varumärkesdagen? 

Vi kommer att prata om hur vi under uppstarten av Gotlandschips tänkt och jobbat med valet av Gotland som varumärke samt hur vår produkt har burit det varumärket i val av råvaror.

Kan ni berätta lite om Gotlandschips och resan ut i världen?

Vi har alltid försökt att tacka ja till alla försäljning och exponeringsmöjligheter som dykt upp under vår resas gång där tillfällen där vi både kan få marknadsföring och försäljning har varit prioriterat.

Vad är extra viktigt att tänka på när man har en mindre marknadsbudget?

Vår tror är att det är viktigt att ta tillvara på alla giveaways och produktdemo man kan, men främst att finnas i hyllorna, erbjuda kampanjer för att få till exponeringar i butik. 

På Varumärkesdagen kommer ni att prata om ”försäljning som marknadsföring”, kan ni utveckla det?

Att alltid försöka kombinera en försäljning med en bra synlighet, att ställa ut två pallar chips i en butik ger bra exponering.

Vad hoppas ni på att deltagarna tar med sig efter er presentation? 

Att man kan växa ganska snabbt som ett mindre företag på en ganska gammal marknad utan någon större marknadsföringsbudget förutsatt att man har rätt produkt att erbjuda marknaden.

Finns det någon annan talare på Varumärkesdagen 2024 som ni är nyfiken/nyfikna på?

Emma Töpel Hanson, Axfood. Nyfiken på hur det är när kunderna plötsligt ändrar fokus och hur man anpassar sig för att möta den efterfrågan.