Signumpriset uppmärksammar varje år det nordiska företag som utmärker sig i sitt långsiktiga arbete med att vårda och förvalta sitt varumärke. De nominerade för årets varumärkespris är AniCura, Barnängen, Com Hem, Moderna Museet, Perstorp, Polarn O. Pyret, Svensk Fastighetsförmedling samt Vitamin Well!

Signumpriset är instiftat av Groth & Co. Under de år som priset har delats ut har en stor mängd varumärkesarbeten hårdgranskats av juryn, och 24 nordiska företags varumärken valts ut som vinnare för utmärkt varumärkesvård. Dessa tidigare vinnare är: HSB, Pippi Långstrump, Svenskt Tenn, Lantmännen, Icehotel, Hästens, Gröna Lund, Indiska, Findus, Fjällräven, Marimekko, Löfbergs Lila, ICA, Tetra Pak, Svenska Dagbladet, Absolut, Atlas Copco, ITT Flygt, Carlsberg, Bang & Olufsen, Statoil, AGA, Ramlösa och Volvo.

När priset nu delas ut före 25:e gången är nedan åtta varumärken nominerade som verkar inom olika branscher, men gemensamt för dem är att företagen arbetar strategiskt och långsiktigt med sina respektive varumärken.

– Ett år som verkligen visar det speciella med SIGNUMPRISET, att det går att jämföra väsensskilda verksamheters byggande och vårdande av varumärken. Oavsett om det handlar om webbhandel, klassiska konsumentprodukter, B2B eller skilda former av tjänster så är varumärket centralt – och därmed även hur man jobbar med sina varumärken. Det blir en grannlaga uppgift för juryn att hitta en vinnare i det här starka startfältet, säger Christer Löfgren, juryns sekreterare tillika chefredaktör på BrandNews.

2019 års vinnare utses på Varumärkesdagen den 24 januari 2019.
Mer information om Signumpriset® och tidigare vinnare finns på www.signumpriset.se

Skogaholms logo

Om Signumpriset®
Signumpriset är instiftat för att öka de nordiska företagens konkurrenskraft och medvetenhet om vikten av ett aktivt arbete med varumärken. Priset uppmärksammar och belönar det nordiska företag som bäst förvaltar och vårdar sina varumärken. Priset sätter den långsiktiga planeringen och vården av varumärket i centrum. Signumpriset har delats ut sedan 1995 i samband med arrangemanget Varumärkesdagen®. Priset är instiftat av Groth & Co, ett konsultföretag inom immaterialrätt. Från och med 2002 är Skriptor Zigila medarrangör. Vinnaren utses av en oberoende jury som är sammansatt av marknadsförare, forskare och juridiska specialister ifrån media och marknadsföringsbranscherna. De nominerade bedöms utifrån en rad kriterier som innefattar konkreta exempel hur företaget förmedlar varumärket i text och bild till anställda och kunder, dess långsiktiga utveckling och även hur man juridiskt skyddar det från intrång.